Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 12:25 - Всичко е до фейса
Автор: bremenna Категория: Тя и той   
Прочетен: 1649 Коментари: 1 Гласове:
2



Скоро ми се наложи да отида по задачи с моя приятелка с малко дете. Милата, толкова вече изнемогва с дете, домакинска работа и купища проблеми, че обикновено не и остава много време за да обърне внимание и на себе си. Навсякъде, където влизахме (за подаване на документи, за извлечения, бележки и т.н.) първо я поглеждаха изпод рунтави вежди, после виждаха малкото дете хванато за ръчичка и правеха физиономии от типа :”Мхм, ясно, майка!”. Стана ми много странно, защото в крайна сметка, тя пък не е длъжна да ходи изтупана и „избарана” както казват тийнейджърите. След няколко дни се срещнах с позната, която е точно от типа „мацка”- поддържана, винаги с маникюр, облечена, направена........ избарана от всякъде. Попитах я дали си няма у дома бавачка или жена, която да и помага с домакинските задължения. Тя каза, че сама си гледа детето и тогава и зададох въпроса :”Е, как успяваш да изглеждаш така? Кога намираш време?”. Нейният отговор? Всичко е до фейса!

Та, тази майка- мацка ми даде няколко съвета, които аз и цяла дузина майки около мен започнаха да прилагат. И за няколко седмици отношението към тези майки от „Пфу, майка” се промени на „Уау, майка”. Ето и съветите:

1.Дрехите- колкото и да ви иска за да ви е страхотно удобно да навлечете анцунг и развлечена тениска, когато излизате навън с детето, не го правете. Анцунгът винаги може да се замени с клинче, а тениската с някоя свободна туника с връзка под гърдите или разкроена. С това облекло ще се чувствате удобно и ще изглеждате модерно. Ако пък поводът изисква по- строго облекло, заложете на рокля. Жените в рокли се приемат винаги по- добре от околните. Имате ли на идея защо?

2.Обувките- хубаво е лятото да пошляпваме с джапанки, краката ни да дишат, да ни е леко на душата, или да сме обути в кецове и да ни е мекичко на краката. Но джапанките далеч не са най- подходящите, освен ако не сте у дома или на плажа, а кецовете..... е, модата е такава, че могат да се носят във всякакви комбинации, но не са мечтата на елегантната жена. Заменете ги с по-затворени спортно- елегантни сандали или затворени обувки ниски боти или спортни ботуши- те подхождат на почти всичко- от рокля, през къси панталонки, клин и туника до панталон.

3.Чантата- пелените, бибите, шишетата за вода, играчките и купищата други принадлежности на детето неминуемо трябва да се вземат, когато се излиза навън. Но вместо да се слагат в чантата на детската количка или в раница, далеч по- стилно ще е ако се сложат в обемиста чанта. Обемистите чанти могат да поберат цяла камара дрънкулки на детето и в същото време не развалят стила на майката. А пък кой ще знае дали вътре има документи за важна делова среща или памперсите на бебо.

4.Аксесоарите- всъщност аксесоарите са това, което променя визията на човек. Може да облечете дънки и обикновена, памучна, едноцветна блузка, с но с едно по- различно колие или шалче на врата да изглеждате шик. Старайте се винаги са слагате поне по един аксесоар, независимо дали това ще е колие, шалче, гривна или обеци. Ако сте с по-малко дете, малките обеци под формата на топче, звездичка или нещо друго са идеални. Няма да одраскат детето, когато го гушкат и то няма да посегне да ви ги издърпа от ушите.

5.Външния вид- никога не позволявайте на хората да ви виждат с „чомпи” на главата (т.е. хванати на кукуриго или на рошав кок, кацнал отгоре на главата). Ако сте сами у дома, това е ОК. Но навън тази прическа дава вид на зле поддържана жена, независимо какво е облеклото ви. А ако нямате достатъчно време за да се занимавате с косата си, просто се хванете на конска опашка или си сплетете плитка.

Мен ако питате, за майката няма нищо по-важно от това как е облечено, как изглежда и как се чувства детето и. И ако то е щастливо, облечено, нахранено и доволно, майката е доволна, без да обръща внимание дали тя самата е облечена, нахранена и доволна. Но ето, че решихме да пробваме. На майките от нашата компания тези съвети им помогнаха. Сега, когато се пуснем една тумба мами с детски колички, изглеждаме „лъскави” и то без да полагаме кой знае какви усилия. И сме благодарни на тази позната, че ни даде тези съвети. Нищо не чувано, нищо сложно, нищо прекалено, нищо искащо инвестиции, но кой да се сети!

 





Тагове:   майка,   облекло,   фейс,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vanillalady - За съжаление ориенталското в ма...
27.10.2011 12:53
За съжаление ориенталското в манталитета ни често кара някои от нас да мислят, че външният вид е най-важното и едва ли не единствено измерение на личността...
А колкото до съветите - наистина вършат работа
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bremenna
Категория: Тя и той
Прочетен: 116670
Постинги: 33
Коментари: 45
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930